CNC draaien en frezen in Hengelo

Merkt u dat het handmatig draaien en frezen binnen uw bedrijf u veel tijd, geld en inspanning kost? Met de CNC-machines van De Vries Metaal kunnen complexe bewerkingen snel en consistent worden uitgevoerd. Met jarenlange ervaring kunnen we u door middel van CNC draaien en frezen in Hengelo volledig ontzorgen. Wij zijn flexibel, kunnen snel inspelen op uiteenlopende klantvragen en denken hierin graag met u mee. Vraag direct een offerte aan of neem contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Productieproces automatiseren met CNC metaalbewerking in Hengelo

CNC metaalbewerking betekent ook wel het gebruik van CNC-machines (Computer Numerical Control) om metalen materialen te bewerken. Handmatig draaien en frezen vraagt om vaardigheid, precisie en veel fysieke inspanning, terwijl onze CNC-machines in Hengelo geautomatiseerd zijn en nauwkeurig geprogrammeerde bewerkingen kunnen uitvoeren.

Als specialist in het produceren van kleine tot middelgrote onderdelen zijn wij u hiermee graag van dienst. Door ons grote, moderne machinepark kunnen wij altijd snel inspelen op al uw wensen. Onze doorlooptijd is standaard kort en dat betekent dat wij snel kunnen leveren.

Zowel de CNC draaier in Hengelo als de CNC frezer in Hengelo worden bestuurd door computerprogramma's die specifieke instructies geven aan de CNC machine om de gewenste bewerkingen uit te voeren. Dit zorgt ervoor dat u niet elke keer handmatig instellingen hoeft aan te passen, metingen hoeft te doen en de bewerkingen opnieuw hoeft uit te voeren. CNC metaalbewerking in Hengelo verhoogt dus de efficiëntie en vermindert de totale bewerkingstijd. Wilt u weten wat dit kan betekenen voor uw eigen bewerkingsproces? Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan, onze ervaren medewerkers helpen u graag verder.

 

Waarom kiezen voor CNC metaalbewerking in Hengelo?

CNC draaien en frezen worden veel gebruikt in de industrie voor de productie van onderdelen, prototypes en aangepaste componenten. Maar wat zijn dan precies de voordelen van verspanen met CNC voor uw bedrijf in Hengelo?

  • Nauwkeurigheid:- CNC-machines bieden een hogere nauwkeurigheid en kwaliteit van bewerkingen in vergelijking met handmatige methoden. De productkwaliteit wordt hierdoor natuurlijk aanzienlijk verhoogd.
  • Kostenbesparing:- U kunt als bedrijf op lange termijn een hoop kosten besparen. Met CNC in Hengelo wordt niet alleen het aantal manuren verminderd, ook wordt materiaalverspilling tegengegaan en het risico op fouten verminderd.
  • Efficiëntie:- Onze CNC machines kunnen bewerkingen snel en onbemand uitvoeren. Ook de bewerkingstijd van complexe bewerkingen kan hierdoor worden verkort.
  • Reproduceerbaarheid:- Met CNC-programmering kunt u de bewerkingen op een werkstuk nauwkeurig vastleggen en reproduceren. Dit zorgt voor consistentie in het produceren van enkelstuks als een seriematige reeks.
Makkelijk & snel contact opnemen

Direct een offerte aanvragen

 

Snelle en herhaalbare bewerkingen met de CNC draaier

CNC draaien is een verspanende bewerking waarbij kleine deeltjes van het materiaal worden weggenomen. Zoals de naam al zegt is de belangrijkste eigenschap van CNC draaien dat het materiaal in de machine roteert.

Omdat het werkstuk met een hoog toerental draait, hoeft het snijgereedschap alleen recht op de X- en Z-as te bewegen. Werken met de CNC draaier leidt in vrijwel alle gevallen tot ingekorte productieprocessen, doordat de machines op ieder moment van de dag kunnen draaien. Ook beschikbaar bij complexe vraagstukken!

De CNC frezer: een echte alleskunner

Het CNC frezen daarentegen is te vergelijken met boren en zagen. Tijdens het productieproces wordt het materiaal op één plaats gehouden, terwijl het gereedschap in de machine het materiaal draait en verplaatst. Daardoor is het mogelijk om veel verschillende vormen, gaten of sleuven te maken.

Deze manier van bewerken is met name geschikt voor het maken van rechthoekige, en soms complexere onderdelen. De freesmachines zijn uiteraard computergestuurd en staan garant voor uiterst precieze resultaten én weinig manuren.

CNC draaien en frezen voor bedrijven in diverse markten

Draaien of frezen wordt doorgaans gebruikt voor bewerkingen waarbij zeer nauwkeurige toleranties noodzakelijk zijn. Daarnaast wordt deze vorm van verspaning ingezet voor producten die specifieke functionele eisen hebben, zoals bij bevestigingsmateriaal.

Net als CNC draaien kan ook CNC frezen worden toegepast in vele verschillende industrieën. De veelzijdigheid en nauwkeurigheid van CNC-machines maken ze geschikt voor een uitgebreide scala aan toepassingen in verschillende sectoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hydrauliek, truck/trailerbouw, landbouw, machinebouw en meer.

Zo waarborgen wij voor u de kwaliteit

Goede kwaliteit waarborgen voor een hoge klanttevredenheid, dat is wat wij belangrijk vinden. De Vries Metaal is gecertificeerd en daarmee een geschikte partner in CNC metaalbewerking. Zo voldoen wij aan de ISO 9001-norm, waarmee wij laten zien dat wij nadenken over onze rol in onze omgeving en dat wij alle processen steeds blijven verbeteren.

Met de juiste machines en hoogwaardige materialen zijn wij in staat om materiaalbewerkingen uit te voeren op hoog niveau. Van eenvoudig tot complex, wij zorgen voor maatwerk van hoge kwaliteit.

De Vries Metaal: uw CNC bedrijf in Hengelo

Als u ook op lange termijn kosten wilt besparen en efficiënter wilt werken, kan CNC frezen en CNC draaien voor u de oplossing zijn. CNC metaalbewerking in Hengelo kan worden toegepast op een breed scala aan materialen, waaronder staal, aluminium, messing, koper en kunststof. Als CNC metaalbedrijf in Hengelo verhogen we samen met u de productiesnelheid en verminderen we de bewerkingstijd, waardoor de algehele efficiëntie van het productieproces wordt verbeterd. Naast Hengelo werken wij door heel Overijssel, waaronder ook Hardenberg, Almelo en Zwolle.

Bij De Vries Metaal hebben we alle nodige expertise en ervaring in huis. Met ervaring en passie voor het vak kunnen we u volledig ontzorgen en u voorzien van een goed product. Wilt u ook gebruik maken van de vele voordelen van CNC metaalbewerking in Hengelo? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan bij uw metaalbewerkingsbedrijf in Hengelo. Wij denken graag mee met uw project.

Scroll naar boven