CNC draaien

Nauwkeurig metaal bewerken door CNC draaien

CNC draaien biedt vele voordelen ten opzichte van het handmatig draaien van metaal. CNC draaien is veel nauwkeuriger en efficiënter qua productieproces. In vergelijking met handmatig draaien is CNC draaien veelal kostenbesparend. De machines bij De Vries Metaal werken vaak 's avonds en 's nachts door. Daardoor kunnen wij vlot aan iedere bestelling voldoen, of het nu om enkelstuks of een serie van duizend identieke halffabricaten gaat.

CNC draaien is een computergestuurd bewerkingsproces waarbij het te bewerken materiaal zelf meedraait. De te maken bewerkingen worden van tevoren in een programma beschreven, waardoor de CNC-draaimachines deze instructies nauwkeurig kunnen uitvoeren.

Het meedraaien van het materiaal zorgt ervoor dat de machine alleen recht op de X- en Z- as hoeft te bewegen. Via de computer wordt de draaisnelheid en de positie van het onderdeel bepaald. Hierdoor kan de machine het materiaal op een efficiënte en snelle manier verspanen.

Ook is het bij ons mogelijk om freesbewerkingen te verrichten op onze draaibanken. Het materiaal staat dan stil en met speciaal aangedreven gereedschap kunnen we bewerkingen uitvoeren. Hierdoor is het mogelijk complexere producten te kunnen fabriceren met een hogere nauwkeurigheid. Het bijkomende voordeel is de kortere doorlooptijd en daardoor lagere kosten.

Metaalbewerking op maat: van enkelstuks tot duizendtallen

CNC draaien kan volledig op de wensen van de klant worden afgestemd, of het nu om een bestelling van enkelstuks gaat of om een bestelling van duizendtallen. Bij De Vries Metaal werken we grotendeels gerobotiseerd, waardoor het mogelijk is om buiten de reguliere werktijden door te draaien. Hierdoor kunnen wij makkelijker en sneller aan grote bestellingen voldoen. Doordat het proces geheel computergestuurd is, kunnen producten met grote nauwkeurigheid gemaakt worden.

Ook bij de nabewerking kunnen wij helpen. Wij werken samen met vaste partners en kunnen daarom bijvoorbeeld de oppervlaktebehandeling eenvoudig uitbesteden. Wij coördineren dit proces, waardoor u volledig wordt ontzorgd.

Kwaliteitscontrole

Binnen De Vries Metaal werken wij enkel met hoogwaardige machines en materiaalsoorten, waaronder aluminium, staal en RVS. De machines worden aangestuurd door een stabiel en ervaren team. Door deze combinatie kunnen wij altijd een hoogwaardig onderdeel leveren waarbij de kwaliteit nooit ter discussie staat. Wij beschikken over ISO 9001-certificering, een internationale erkende norm op het gebied van kwaliteitsmanagement. Steekproefsgewijs wordt de kwaliteitsstandaard getoetst, waardoor wij achter de kwaliteit van onze geleverde onderdelen kunnen blijven staan.

Ons productieproces als metaalbewerkingsbedrijf in Hardenberg begint bij het binnenkrijgen van de tekeningen en de verwerking in ons ERP systeem. Vervolgens worden de machines ingesteld door onze ervaren programmeurs die precies weten welke machine passend is en hoe het machinepark optimaal benut kan worden. Bij grotere series worden robots of operators ingezet die volgens de geldende kwaliteitsregels de producten produceren. Dit houdt in dat er periodiek metingen worden verricht om de kwaliteit te waarborgen. Daarnaast is er op de werkvloer altijd een supervisor aanwezig die verantwoordelijk is voor de kwaliteit.

Wanneer u als klant vragen heeft over het proces in het algemeen of specifiek van uw product, dan zijn wij altijd bereid om dit te delen en toe te lichten.

Makkelijk & snel contact opnemen

Direct een offerte aanvragen

 

Waarom CNC draaien?

  • Doordat het draaiproces computergestuurd verloopt, kan het proces 24/7 doorlopen
  • CNC draaien is efficiënter en nauwkeuriger dan handmatig draaien
  • Herhaalde bewerkingen kunnen eenvoudig worden ingevoerd
  • Zowel enkelstuks, kleine series als duizendtallen zijn mogelijk met de CNC draaibank
  • CNC draaien maakt meer complexe bewerkingen mogelijk

De PPAP-methode

Binnen het proces van CNC draaien volgen wij de PPAP (Production Part Approval Process) methode om alle stappen die genomen moeten worden te definiëren. Binnen dit proces worden eventuele risico's geïdentificeerd en worden deze beheerst. Deze stappen leiden samen tot een product dat voldoet aan de eisen van onze klanten. 

Dankzij deze methode kunnen fouten en afwijkingen binnen het proces vroegtijdig worden gevonden en worden opgelost met corrigerende maatregelen. We vertellen u desgewenst graag meer over deze methode.

CNC draaien uitbesteden aan De Vries Metaal

Als metaalbewerkingsbedrijf is De Vries expert op het gebied van CNC draaien van metaal. Wij beschikken over de juiste kennis, ervaring en machines. Wanneer u een stuk metaal wilt laten verspanen, dan denken wij graag met u mee. Als klant spreekt u dan ook direct met degene die het project begeleidt, zodat er korte lijnen zijn. Uiteraard leveren wij enkel de hoogste kwaliteit en leveren wij onderdelen die direct gebruiksklaar zijn voor uw toepassing.

Levertijden zijn bij ons altijd in overleg met de klant. Samen bespreken we wat de wensen en mogelijkheden zijn en wij zorgen er vervolgens voor dat de afgesproken levertijden worden gehaald. Heeft u het onderdeel voor een bepaalde tijd nodig, bespreek dit dan vooral met ons. Wij denken met u mee en kunnen er vrijwel altijd voor zorgen dat wij aan de gewenste levertijd voldoen.

Als klant staat u bij ons centraal en wij bouwen dan ook graag een langdurige samenwerking op. Heeft u vragen over het CNC-draai proces of over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden? Neem dan gerust contact met ons op.

Scroll naar boven