CNC Draaien RVS

Roestvrij staal staat bekend om de corrosiebestendigheid en de sterkte van het materiaal. Dat is dan ook de reden dat dit materiaal wordt gebruikt voor het maken van verschillende onderdelen voor machines. Het CNC draaien van RVS onderdelen laat u zelfs met spoed uitvoeren door De Vries Metaal. Dankzij onze jarenlange ervaring, weten wij precies hoe uw halffabricaat snel en van hoge kwaliteit geproduceerd kan worden. Onze CNC draaier voor RVS werkt 24 uur per dag om ervoor te zorgen dat uw levering zo snel mogelijk geleverd kan worden.

Waarom RVS CNC laten draaien bij De Vries Metaal?

  • Een 24/7 productieproces voor een snelle doorloop
  • Voor zowel grote als kleine hoeveelheden
  • Uiterste precisie van RVS CNC draaien
  • De mogelijkheid tot meer complexe bewerkingen
  • Nauwkeuriger en efficiënter dan het handmatig draaien van RVS

 

Het CNC draaien van RVS

Roestvrij staal is een sterk materiaal dat veel wordt toegepast in allerlei industrieën. Het is echter lastiger te bewerken dan bijvoorbeeld aluminium. Voor onze machines is dit geen probleem. Het is zelfs ook mogelijk om uw materiaal CNC te laten frezen. Ongeacht wat uw wensen zijn, we denken altijd graag met u mee. Ook wanneer u advies nodig heeft of vragen heeft over het gehele proces van het RVS CNC afdraaien. Neem gerust contact met ons op als u meer informatie wilt.

Makkelijk & snel contact opnemen

Direct een offerte aanvragen

 

Hoe werkt het CNC draaien van RVS?

CNC draaien van RVS is het computergestuurd draaien van roestvrij staal. De computer krijgt hiervoor alle data ingevoerd, zoals de maten van het metaal en de draaisnelheid, waarna de draaibank het werk uitvoert. Hoewel het zo erg simpel klinkt, is het erg belangrijk dat er nauwkeurig te werk wordt gegaan. Dit begint al bij het invoeren van alle maten in het besturingssysteem van de computer vanaf de tekening. Daarom wordt er ook regelmatig gecontroleerd of er risico’s zijn ontstaan of fouten zijn gemaakt, zodat deze zo snel mogelijk opgelost kunnen worden.

Hoewel goed toezicht belangrijk is om ervoor te zorgen dat het proces soepel verloopt, is het na een aantal tests mogelijk om de RVS CNC draaier 24 uur per dag te laten werken. In tegenstelling tot handmatig draaien, ligt de productiviteit hierdoor dus een stuk hoger. Dit is dan ook één van de grootste voordelen van RVS CNC draaien. Daarnaast kan de machine zichzelf geheel accuraat herhalen, wat voor de mens vrijwel onmogelijk is om te doen. Hierdoor wordt er een uniform product geproduceerd dat volledig aan uw eisen voldoet.

Snel RVS CNC draaien ongeacht de hoeveelheid

Doordat onze machines dag en nacht werken, is het mogelijk om binnen een korte periode een grote oplage van uw gewenste product te draaien. Voor het CNC draaien van RVS hebben we een machinepark dat voldoet aan alle eisen om duizendtallen van het door u gewenste product te maken. Toch draaien we onze hand er niet voor om als u slechts een paar of maar één halffabricaat van RVS CNC wilt laten draaien.

U kunt met al uw wensen bij ons terecht. Dankzij onze ervaring met het CNC afdraaien van RVS en de beschikking over meerdere machines, is er ongelooflijk veel mogelijk. Bent u benieuwd of wij u kunnen helpen met uw halffabricaat? Vraag dan een offerte aan, zodat we zo snel mogelijk contact met u kunnen opnemen. Ook als u een spoedopdracht heeft, kunt u altijd bij ons terecht. Wij denken graag mee aan oplossingen.

CNC draaiwerk van RVS en nog veel meer

Naast het CNC draaiwerk van RVS, kunt u ook bij ons terecht voor het CNC frezen van uw rvs en we zorgen zelfs voor een goede oppervlaktebehandeling, zodat uw RVS nóg sterker wordt:

  • CNC frezen: Naast het CNC afdraaien van uw RVS, is het mogelijk om uw materiaal te frezen. Hierbij staat het product stil op de draaibank en beweegt de machine om het metaal heen om waar nodig het rvs weg te halen. Hierdoor blijft de productie van uw complexere onderdelen onder één dak, waardoor u flink tijd en werk bespaart.
  • Oppervlaktebehandelingen: Wilt u naast het RVS CNC draaiwerk ook dat uw rvs nóg sterker of meer krasbestendig wordt, zodat u zeker weet dat u er jarenlang gebruik van kunt maken? Dan is het ook mogelijk om een coating toe te laten passen op uw rvs. Hiervoor werken wij samen met onze betrouwbare partners die aan ons hebben bewezen dat ze een hoge kwaliteit leveren. De communicatie verloopt volledig via ons en wij zorgen dat alles binnen het productieproces past, zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken.

Veilig en nauwkeurig RVS CNC draaien

Om te garanderen dat u met het CNC draaien van uw RVS bij ons altijd uitstekende kwaliteit ontvangt, voldoen wij aan de eisen voor een ISO 9001-certificering. Deze ISO 9001-certificering is wereldwijd een bewijs dat wij als producent hoge kwaliteit leveren en hierbij ook letten op de veiligheid van het product. Door steekproefsgewijs controles uit te voeren tijdens het productieproces, worden risico’s snel geïdentificeerd en aangepakt.

Naast de ISO 9001-certificering, hebben wij de PPAP-methode in ons productieproces verwerkt. PPAP staat voor Production Part Approval Process, wat inhoudt dat er pas verder wordt gegaan met het proces als het product volgens uw eisen is goedgekeurd. Op deze manier kunnen wij garanderen dat het RVS CNC draaien van uw producten op de meest gestroomlijnde manier verloopt.

De Vries Metaal voor het CNC draaien van uw RVS en andere metaalbewerkingen

Voor al uw CNC metaalbewerking kunt u terecht bij De Vries Metaal, maar wij houden ons niet alleen bezig met CNC draaien. Ook CNC frezen is onderdeel van de mogelijkheden voor het produceren van uw halffabricaat. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor het CNC draaien van ander metaal, zoals het CNC draaien van staal of van aluminium.

De levering van uw rvs CNC draaiwerk is moeilijk vooraf te bepalen. Als u met spoed onderdelen nodig heeft, denken wij graag met u mee en kijken of wij uw probleem voor u kunnen oplossen. Ook als u een grote hoeveelheid CNC draaiwerk voor ons heeft, is dit geen probleem voor ons. Heeft u vragen of wilt u advies? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Scroll naar boven