CNC Draaien Metaal

CNC draaien is een proces waarbij we ruw metaal bewerken tot een halffabricaat of eindproduct volgens de vooraf opgegeven specificaties. Dit proces is computergestuurd en daardoor zeer nauwkeurig en geschikt voor repeterend werk. Voor zowel kleine als grote oplages is het CNC proces zeer geschikt. Dankzij CNC draaien van metaal kan De Vries Metaal efficiënt en nauwkeurig uw onderdelen vervaardigen.

Waarom metaal CNC draaien door De Vries Metaal?

  • 24/7 doorloop van het productieproces dankzij het computergestuurde systeem
  • Het CNC draaiwerk van metaal verloopt efficiënter en nauwkeuriger
  • Voor zowel enkelstuks als duizendtallen en alles daar tussenin
  • Extra mogelijkheden met freeswerk en oppervlaktebehandelingen
  • Het gehele productieproces wordt door ons gecoördineerd, waardoor u tijd bespaart en slechts één communicatielijn heeft

In tegenstelling tot handmatig draaien, maken onze machines het mogelijk om dag en nacht door te gaan met het productieproces. Hierdoor is het mogelijk om een korte doorlooptijd te realiseren.

Makkelijk & snel contact opnemen

Direct een offerte aanvragen

 

Het CNC draaien van metaal uitbesteden aan De Vries Metaal

Voor al uw CNC metaalbewerking kunt u terecht bij onze vakkundige mensen. Dankzij een familiaire sfeer binnen het bedrijf, kunnen we met trots zeggen dat we een vaste groep experts binnen ons bedrijf hebben die al jarenlang de mooiste halffabricaten draaien en frezen. Of het nu gaat om CNC draaien, CNC frezen of de samenwerking met onze partners voor oppervlaktebewerkingen, uw product is bij ons in veilige handen. U kunt bij ons terecht voor het CNC draaien van onder andere aluminium, staal en rvs.

Over de levertijden kunnen in overleg duidelijke afspraken gemaakt worden. Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij precies wat er allemaal nodig is voor uw wensen en hoe snel deze voor u vervuld kunnen worden. U staat bij ons centraal en we bouwen graag een langdurige samenwerking met u op. Als u vragen heeft over het CNC draaien van uw product of over de mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Wat is metaal CNC draaien precies?

Metaal CNC draaien betekent dat de draaibank aangestuurd wordt door een computer. In het computersysteem worden allerlei belangrijke gegevens gezet van het te draaien werk. Dit wordt door onze programmeurs in het systeem gezet, zodat uw product succesvol gedraaid kan worden. Precisie is hierbij van het grootste belang, omdat de machine alleen goed werk verricht als het de juiste informatie heeft.

Het verschil tussen het CNC draaien van metaal en het CNC Frezen van metaal, is dat het materiaal bij CNC draaien meedraait met de machine. Bij frezen staat het materiaal stil en moet de machine meer bewegingen maken. Alles wordt hierbij door de computer aangestuurd, zelfs de draaisnelheid van het materiaal. Het CNC afdraaien van metaal is daardoor strak gecoördineerd werk voor onze machines.

Om te garanderen dat onze machines de beste resultaten bereiken, is er een supervisor op de werkvloer aanwezig. Daarnaast worden er periodiek controles uitgevoerd en wordt er gebruikgemaakt van de PPAP-methode. Hierdoor wordt er aan alle eisen van uw halffabricaat voldaan.

Accuraat en snel CNC draaien van metaal

Metaal CNC draaien is een snelle en accurate manier om uw onderdelen te fabriceren. Dankzij de computer is er weinig ruimte voor fouten en door onze ervaring weten we precies hoe we ervoor kunnen zorgen dat uw onderdelen van de hoogste kwaliteit uit de machines komen. Dankzij de nauwkeurigheid van de machines bespaart u, in vergelijking met handmatig draaien, kosten die eerder verloren gingen aan fabricagefouten en meerdere productiedagen.

Onze machines draaien de hele avond en nacht. Door ons ervaren team wordt periodiek gecontroleerd of het proces goed verloopt. Met deze gestroomlijnde samenwerking tussen onze mensen en machines, is het mogelijk om uw onderdeel snel te fabriceren. Als u dus haast heeft met het produceren van een belangrijk onderdeel, dan kijken wij graag of wij u uit de brand kunnen helpen.

Voor alle hoeveelheden halffabricaten kunt u bij ons terecht

U kunt met al uw metaal CNC draaiwerk bij ons terecht. Of het nu gaat om slechts één onderdeel of duizenden onderdelen, binnen ons machinepark is genoeg ruimte voor uw producten. Uw onderdelen zijn snel geproduceerd, omdat een aantal van onze machines zijn uitgerust met een robot en hierdoor dag en nacht inzetbaar zijn. In de meeste gevallen lukt het ons om de kortste deadlines te behalen.

De PPAP-methode

Zoals eerder al benoemd, werken wij met de PPAP-methode voor het CNC draaien van metaal. PPAP staat voor Production Part Approval Process en houdt in dat gedurende vooraf aan de productie het proces gecontroleerd wordt om eventuele risico’s tijdig te identificeren en het proces aan te passen als dit nodig blijkt te zijn. Deze methode is ontwikkeld om producenten aan te laten tonen te voldoen aan de gevraagde kwaliteit, zodat u als klant zeker weet dat uw halffabricaat precies wordt zoals u heeft aangevraagd.

Door dit proces worden productiefouten tegengegaan tijdens uw metaal CNC draaien en kan er vroegtijdig worden ingegrepen, waardoor er op kosten bespaard wordt. Wilt u op de hoogte blijven van de PPAP van uw product of wilt u meer weten over deze methode? Neem dan vooral contact met ons op, dan wordt u door één van onze experts verder geholpen.

Bijzonder CNC draaiwerk van metaal

Wanneer u meer complexe bewerkingen van uw onderdelen nodig heeft, is dit zeker mogelijk. Onze metaal CNC draaier hoeft namelijk niet per se te draaien, maar kan het materiaal ook stil laten staan. Hierdoor kan er ook een hoge kwaliteit freeswerk geleverd worden. Met een speciaal aangedreven gereedschap kan complex freeswerk op onze CNC draaier voor metaal geproduceerd worden. Het frezen verloopt hierdoor extreem nauwkeurig. Het is dus mogelijk om uw halffabricaten van draaiwerk, tot freeswerk en zelfs met een extra coating door De Vries Metaal te laten produceren. Zo heeft u alles onder één dak, waardoor u al het regelwerk uit handen kunt geven.

Scroll naar boven