CNC Draaien Aluminium

Om ervoor te zorgen dat alle machines in uw machinepark goed blijven lopen, is het belangrijk om onderdelen tijdig te vervangen. Heeft u met spoed een nieuw aluminium onderdeel nodig of bent u juist bezig met het opbouwen van nieuwe machines en zoekt u een bedrijf dat snel een grote oplage kan produceren? Dan bent u voor het CNC draaien van aluminium in vakkundige handen bij de experts van De Vries Metaal. Dankzij jarenlange ervaring, een vertrouwd, stabiel team en de mogelijkheid om 24 uur per dag te blijven draaien, ontvangt u snel uw CNC draaiwerk van aluminium.

Waarom CNC draaien van aluminium door De Vries Metaal?

  • Computergestuurd draaiproces dat 24/7 doorloopt
  • Voor zowel grote als kleine hoeveelheden kunt u aluminium laten CNC draaien
  • Eenvoudig herhaalde bewerkingen uitvoeren
  • Ook complexe bewerkingen zijn mogelijk
  • Nauwkeurig én efficiënt draaien
Makkelijk & snel contact opnemen

Direct een offerte aanvragen

 

Waarom aluminium CNC draaien?

Aluminium staat bekend als een relatief makkelijk te bewerken materiaal. Toch is het CNC draaien van aluminium de ideale uitkomst als u snel, nauwkeurige halffabricaten van aluminium nodig heeft. De CNC draaier voor aluminium kan het werk namelijk identiek herhalen en zorgt daardoor voor een consistent resultaat. Daarnaast werkt onze CNC draaier voor aluminium dag en nacht door, waardoor het mogelijk is om snel een grote hoeveelheid halffabricaten te leveren.

Dankzij onze ervaring met het CNC draaien van allerlei verschillende metalen, weten we precies wat er nodig is om succesvol uw aluminium te CNC draaien. Het is hierbij ook mogelijk om het ontwerp van het halffabricaat op te slaan, zodat u in de toekomst gemakkelijk een nieuwe oplage kunt laten produceren. Een duurzame samenwerking opbouwen is voor ons erg belangrijk, daarom staat u als klant altijd centraal en bieden we altijd deskundig advies en duidelijke informatie. Bent u benieuwd of wij uw aluminium voor u kunnen bewerken, neem dan gerust contact met ons op.

Wat is het CNC draaien van aluminium?

Bij CNC draaien, is een draaimachine aangesloten op een computersysteem. CNC staat voor Computer Numerical Control, wat betekent dat de computer de draaibank aanstuurt aan de hand van verschillende data. Het is dus belangrijk dat de computer alle belangrijke afmetingen heeft, maar ook precies weet hoe snel het aluminium bijvoorbeeld moet draaien en hoe vaak er over een bepaalde plek gegaan moet worden. Onze programmeurs weten precies wat de beste instellingen zijn om zo snel mogelijk het beste resultaat te behalen.

Bij het CNC draaien van aluminium beweegt het materiaal met de machine mee. Dit in tegenstelling tot frezen, waarbij het materiaal stilstaat en de machine hier omheen beweegt. Met beide vormen van computergestuurd metaalbewerken, is het essentieel dat de computer beschikt over correcte informatie. Dankzij de expertise van onze programmeurs en verschillende controlemethoden, is het risico op fouten dan ook vrijwel nihil.

Hoe gaat het CNC draaien van aluminium in de praktijk?

Om uw aluminium CNC te draaien, is het allereerst essentieel dat we over een duidelijke tekening van het te maken halffabricaat beschikken. Aan de hand van deze tekening, wordt alle data verwerkt in het systeem van de computer. Onze programmeurs stellen de machines vervolgens in, zodat ons machinepark zo optimaal mogelijk benut wordt en uw aluminium op de juiste CNC draaimachine terechtkomt. Als alles correct is ingesteld, gaan de machines draaien voor een eerste test. Is alles goed, dan kunnen de machines blijven draaien. Als er iets nog niet helemaal klopt, worden de instellingen veranderd om te zorgen dat er op zowel kosten als materiaal bespaard wordt.

Dankzij de computer die de machines aandrijft, is het mogelijk om grote hoeveelheden producten voor u te maken. We beschikken over een grote hoeveelheid draaibanken in ons machinepark, die in samenwerking met ons vakkundige team een gestroomlijnd productieproces verzorgen. Onze aluminium CNC draaimachines gaan aan voor zowel uw enkelstuks bestelling als voor uw duizend stuks bestelling. Vraag snel een offerte aan, om snel te kijken wanneer uw bestelling geleverd kan worden.

Meer dan alleen uw aluminium CNC draaien

Naast het CNC draaien van uw aluminium, is het ook mogelijk om voor andere en extra bewerkingen van uw aluminium te kiezen. U kunt dus ook voor de volgende diensten bij ons terecht:

  • Oppervlaktebehandeling: Van CNC draaiwerk met aluminium komt een geweldig product, maar het kan ook zeker extra versterking gebruiken door middel van een goede coating. De oppervlaktebehandeling van uw aluminium wordt voor u gedaan door onze betrouwbare partners. De coördinatie hiervan ligt volledig bij ons, zodat alle communicatie via ons loopt en u zich hier geen zorgen over hoeft te maken. Zo zorgen we voor een prachtig resultaat van uw aluminium halffabricaat.
  • CNC Frezen: Het is ook mogelijk om uw aluminium te laten frezen in ons machinepark. Het product staat hierbij stil en de machine haalt waar nodig het materiaal weg met de frezen op de machine. Naast het CNC afdraaien van uw aluminium, kan frezen een goede oplossing voor uw meer complexe werk zijn.

Door gebruik te maken van al onze diensten, houdt u het productieproces onder één dak en staan wij garant voor de hoogste kwaliteit halffabricaten. De communicatie loopt via uw toegewezen contactpersoon, zodat u altijd weet waar u aan toe bent binnen het proces.

Hoogwaardig CNC draaien van aluminium dankzij ISO 9001-certificering en PPAP-methode

De ISO 9001-certificering en PPAP-methode zijn manieren om u te garanderen dat u altijd de beste kwaliteit aluminium halffabricaten zult ontvangen. Voor zowel de PPAP-methode als de ISO 9001-certificering is het essentieel om regelmatig steekproeven uit te voeren, zodat mogelijke fouten snel gedetecteerd en verbeterd worden. Beide manieren zorgen ervoor dat het aluminium CNC draaiwerk van uitstekende kwaliteit is en veilig wordt uitgevoerd.

De ISO 9001-certificering wordt uitgedeeld door de NEN, Stichting Koninklijke Nederlandse Normalisatie Instituut, die er wereldwijd op toeziet dat producten aan allerlei kwaliteits- en veiligheidseisen voldoen. Dit biedt niet alleen een garantie aan u over wat u van ons kunt verwachten, het is ook een goede leidraad om te volgen tijdens het productieproces. Ditzelfde geldt voor de PPAP-methode die we extra in werking hebben gesteld. PPAP staat voor Production Part Approval Process. Binnen deze methode worden risico’s geïdentificeerd en zo snel mogelijk beheerst, zodat het productieproces soepel blijft verlopen en wij het beste aluminium CNC kunnen afdraaien.

Uw aluminium laten CNC draaien door De Vries Metaal

Doordat CNC metaalbewerking de kern is van ons bedrijf, weten onze medewerkers precies wat er nodig is om voor u het beste product te maken. Of het nu gaat om CNC draaien of CNC frezen, u bent altijd voorzien van experts die u graag adviseren en uitleggen hoe alles werkt. U kunt bij ons terecht voor het CNC draaien van uw aluminium, maar ook van andere soorten metaal en zelfs metaallegeringen zoals staal en rvs.

Aangezien levertijden sterk afhankelijk zijn van de hoeveelheid halffabricaten die gemaakt moeten worden, gaan we graag met u in overleg om aan al uw wensen te voldoen. Ook voor spoedklussen en het laten CNC draaien van slechts één onderdeel kunt u gerust contact met ons opnemen. Onze experts staan altijd klaar voor uw vragen, om advies te geven en om mee te denken aan oplossingen voor uw probleem.

Scroll naar boven